15 oktober 2016

Stickar...


Det är väl nu man säger kors i taket :)  Jag stickar och tänker lite på tiden före advent, jag köpte saffran idag blev så jäkla sugen på lussekatter, få se om det blir något bak imorgon. Just nu stickar jag sjalar i ett lite tunnare ullgarn som värmer gott. Det är bara räta maskor, lägg upp 5 m och sticka några varv räta maskor sen ökas det en maska på ena sidan ( alltid samma sida) Lyft alltid första maskan på bägge sidorna. Öka tills du tycker att 1/2 sjalen blivit tillräckligt stor, då ska du minska en maska på samma sida där du ökat tills det blir 5 maskor kvar och sen några varv till. Lycka till och fin kväll / Anna

2 kommentarer:

Vardag och flärd sa...

Sjalar är härligt den här tiden, eller egentligen året runt. Här blåser det som det värsta, iskalla vindar, gott att vara inne. Av tvång nästan sitter jag och tittar på Bingolotto, sonen och hans fru är med där, hon jobbar på Bingolotto, så jag måste ju titta.
Så roligt att du ska få ett barnbarn till, det är så fint om man har dem nära och kan följa dem. Jag har fyra och fler blir det nog inte.
Ha det fint, vännen!
Kramar Eva

Loppisälskare sa...

Trevligt att se ett inlägg från dig igen.
Älskar den där färgen på din sjal.
Ha en fin vecka!
Kram / RosMarie