31 januari 2014

Månadens sista dag...

Månadens sista dag och imorgon välkomnar vi februari. Det sägs att det ska komma in oväder med snö i eftermiddag och jag får väl förbereda mig för det. Trevlig dag till er.

30 januari 2014

Ja nu behövs det...

Ja nu behövs det mössor och vantar och ett rejält element för att torka upp alla snöflingor. Det är vackert och vintrigt av all snö som kommit.

28 januari 2014

Från ett hörn i hallen...

Från ett hörn i hallen uppe, ja där är en salig röra just nu eftersom jag håller på att fixa till ett annat rum. Det var som sonen sa igår kväll när han gick upp och skulle hämta en bygglampa...du har det värre stökigt än vad jag har!!  Tror jag ej... Mappen med 12 Carl Larsson bilder kom jag över på en loppis för några år sedan och den är en favorit.

Lite vårlökar att sätta i den gamla terrinen...

Nu ska vi ut och gå i skogen, det blir mössa och vantar på. Jag funderar på att köpa lite vårlökar att sätta i den gamla terrinen...så får det bli.

27 januari 2014

Vanlig sockerkakssmet med skivade äpplen...


Jag har sopat bort snö och sen har jag sopat bort snö igen och emellan det så bakade jag en sockerkaka. Vanlig sockerkakssmet med skivade äpplen, kardemumma, ingefära och kanel.

Det som är på bilden...

Nu har vi varit ute på en härlig vinterpromenad och hundarna älskar snön...jag också för de är inte ett dugg smutsiga när vi kommer hem. Jag ska baka något till eftermiddagsfikat för det som är på bilden är redan uppätit, men först ska jag måla ett element och det behövs ett par strykningar.

26 januari 2014

Oj oj...nu kom vintern på riktigt

Oj oj...nu kom vintern på riktigt, det har snöat nästan hela dagen och det fortsätter än. Bilderna har inget med snön att göra utan finns i mitt kök. De röda detaljerna kommer från loppisköp, ja inte gjutjärnsgrytan förstås. Kvarnen, vågen och skärbrädan med den infällda kakelplattan tillhör mina favoriter. Pia på Kammebornia undrade på Instagram om jag ville visa mitt bästa loppisköp i år...det var svårt. Kika gärna in hos oss på Instagram där heter vi. a_malmquist och kammebornia

Två bilder och inget sammanhang alls...

Jag skulle lägga in några bilder och inspirationen var borta för en kort stund, två bilder och inget sammanhang alls tyckte jag...men helt plötsligt blir det ju så ändå, ja de rosa färgerna...ett hörn från en rörig vrå och en handfull tulpaner. En fin söndag till er.

25 januari 2014

Där uppe i hallen...

Där uppe i hallen...glöms det lätt bort att fixa till det i fönstret. Jag köpte några suckulenter och sen gick jag inom secondhand och köpte ytterkrukor för knappt några pengar alls. Tavlan och vasen kommer också från secondhand och loppis.

Glaskupa med teak...

Jag har alltid tyckt om denna runda lampa, en glaskupa med teak som hängde i huset när vi flyttade in, just i detta rummet och där har den fått stanna. 

24 januari 2014

Jag stickar färdigt...

Jag stickar färdigt ett par torgvantar och spanar på Domherrar från köksfönstret, går jag ut för att titta på dem så flyger de iväg...så klart

23 januari 2014

Istället för att fixa färdigt...



Istället för att fixa färdigt så att det blir klart att börja måla, håller jag på med roligare saker...kollar på tapeter och det kommer att bli två fondväggar, tror jag. Den grönmönstrade är en gratis retrotapet och den andra är en William Morris.

Nu faller det ner snö...

Nu faller det sakta ner snö från himlen och det är ett härligt vinterväder. Jag bakade muffins igår och de finns kvar, värre är det med gröten som tog slut i ett nafs...

22 januari 2014

Och medan jag väntar...

Nu saknar jag verkligen solen det är inte många gånger den visat sig i vinter och medan jag väntar på den så ska jag koka risgrynsgröt och baka muffins...det blir nog bra.

21 januari 2014

Jag fyller på mat till fåglarna...

Jag fyller på mat till fåglarna och de äter upp det nästan lika snabbt, men så viktigt att fortsätta när man börjat mata dem och så får jag glädjas åt att se domherrarna på nära håll både inne och ute. Nu blir det Te och handboll...

Det behöver inte kosta så mycket...

Det behöver inte kosta så mycket när jag ska förnya eller ändra om. Det mesta eller nästan allt köper jag på loppis och secondhand. Gamla tavlor med fina motiv kan man hitta för en billig peng. Jag har också en förkärlek till West Germany keramik, nu är det sällan jag hittar på grund utav att de har blivit så populära. De jag har är efter många års letande och så klart betalar jag inte hur mycket som helst för dem.

20 januari 2014

Jag hade en stund över...

Jag hade en stund över, gick upp på övervåningen och skulle fortsätta på mitt slow motion projekt...ja det där rummet som jag håller på att fixa. Vad gör jag istället jo fotograferar hallen och huller om buller kuddarna... 

Jag ska ta min kopp kaffe...

Vi gläds åt att snön får ligga kvar och inte töa bort som vi är vana vid. Hundarna sover efter morgonpromenaden och jag ska ta min kopp kaffe nummer två...

19 januari 2014

Det har varit en härlig...

Det har varit en härlig vinterdag om än lite grå och blåsig och det bränner så gott på kinderna när man kommer inomhus. De fyrbenta vännerna är överlyckliga för snön och far omkring som om de aldrig sett snö förut...men det är ju första gången för lilla Doris och hon blev spralligt glad.

Här byts det ut...

Här byts det ut vissna tulpaner mot nya fräscha och sen håller vi söndag...en trevlig dag till er.

18 januari 2014

Nu håller jag kväll...

Nu håller jag kväll och det blir ryggläge i soffan. Det har varit en hektisk dag med lek i snön, många mil i bilen och god mat. Innan jag intar soffan så ska jag kika runt lite hos er.

Det kom ytterligare...

Det kom ytterligare mer snö i natt och hundarna är överlyckliga de far fram som värsta fartvidunder. Nu blir det promenad och sen beger vi oss till kyrkan och grattar dottern som tar examen.

17 januari 2014

Grått men det snöar i alla fall...

Grått men det snöar i alla fall och den snön var faktiskt efterlängtad. Det blir lite ljusare och det är vi inte bortskämda med. En trevlig fredagskväll till er.