23 juni 2014

Att diska gamla tunna kaffekoppar...

Att diska gamla tunna kaffekoppar, ja det kan vara det som gör att man drar sig för att använda dem. Jag tänker inte så mycket på det och visst hamnar de ibland av misstag i diskmaskinen och det är inget jag rekommenderar när man är rädd om servisen...Jag har ett helt gäng med gamla assietter med en fin guldkant runt om, som jag köpt en gång på loppis för knappt några pengar alls. De guldiga assietterna hänger jämt med på storkalasen och diskas alltid i diskmaskinen och ser fortfarande lika fina ut, så var inte rädda för att använda era finkoppar...det kanske finns någon annan på kalaset som gillar att diska för hand. Fin kväll till er / Anna

11 kommentarer:

Annica sa...

Javisst ska man använda allt sitt fina porslin! Jag plockade också fram ett gäng tunna koppar i midsommarhelgen, svärsonen var rädd att råka bita ur en bit...han är nog mera van vid rejäla kaffemuggar. ;)

Ha en fin kväll!
Annica

Vardag och flärd sa...

Jag diskar allt mitt porslin i maskinen, har dock märkt att guldkanten blir lite svagare efter ett otal diskningar. Men porslinet ska användas och då får maskinen ta hand om disken!
Ha det fint, vännen!
Kramar Eva

Unknown sa...

Fina!

Du har så rätt....porslinet är till för att användas! Finns så mycket som bara står och står i skåpen.

Och som du säger, det finns alltid någon som ställer upp och diskar när värden/värdinnan tagit slut ;-)

Mvh,
lottasskaparkraft.blogspot.com

Unknown sa...

Men Anna det var dom vackraste koppar jag någonsin sett å klart att dom ska användas,om inte annat för att visas upp å njuta av....Ja lite kär blev ja allt ;))

Massor med kramar från mig

Urstarka Jag sa...

Jag har en blommig kopp med guldkant från Harrods som min mamma köpte åt mig ett par år innan hon dog. Och den är jag så rädd om. Den diskas alltid i maskinen och är fortfarande lika fin.

Melody and M.E sa...

Här uppfostras alla strängeligen att inte stoppa in något med guld- eller silverkant i diskmaskin! Några gånger klarar de flesta guldkanter av, men vem håller räkningen? Jag tycker faktiskt att det är ganska roligt att diska efter kalas om någon står bredvid och torkar! Man pratar så bra då…
Kram M.E

Maria - Snickaregården sa...

Klart att porslinet är till för att användas. Använder finporslinet ofta och diskmaskinen diskar åt mig. Fast jag får ge mig ut på kaffekoppsjakt. Älskar gamla fina kaffekoppar men äger knappt nåra alls.
Kram Maria

Maria - Snickaregården sa...

Klart att porslinet är till för att användas. Använder finporslinet ofta och diskmaskinen diskar åt mig. Fast jag får ge mig ut på kaffekoppsjakt. Älskar gamla fina kaffekoppar men äger knappt nåra alls.
Kram Maria

Christina sa...

Klart att man ska använda sitt fina gamla porslin, men att diska min farmors gamla koppar med guldrand i diskmaskinen - det gör jag inte.
Fina koppar och den broderade duken gillar jag.
Kram Christina

Anette sa...

Javisst är det synd att de ska stå i skåpen bara.
Fint och somrigt porslin :)

Ha det gott!

Maria sa...

Instämmer i att finporslin ska användas! Vi fuskar ibland med att diska porslinet i diskmaskinen, för i annat fall skulle vi nog dra oss för att plocka fram de gamla godingarna!

Älskar din tapet på toan! Och så ser jag att ni har mumsat jordgubbstårta under midsommarhelgen... vad härligt! Och (igen) så läser jag att din man har hittat kantareller... jisses så tidigt och gott!

Tack för kommentarerna inne hos mig!

Hoppas att du har fått en fin start på veckan!
Stor kram♥ till dig!
Maria