24 mars 2014

Det är många som undrar...

Det är många som undrar hur jag finner alla mina fynd, eller kan man säga att det är saker som jag blir glad över. Jag slinker ofta in på secondhand och loppisar. Är jag i en ny stad eller kör igenom ett samhälle så händer det ofta att jag trampar på bromsen när det dyker upp en skylt. Det där med att leta efter en viss sak eller möbel...ja det var längesen jag slutade med det utan det handlar mycket om tur, vad som finns just då. Det är ju också så att jag har ett visst öga för det och det beror ju på att man lär sig var och hur man upptäcker sakerna...så visst ligger det lite träning bakom. Sockerströaren från Ikea som jag fann på secondhand för en tia, den blev Emma förtjust i och hon skrev till mig att hon hade ett särskilt minne till den. Idag blev jag så där glad igen för gamla saker när Emma skrev att hon hade hittat och vunnit en likadan ströare på tradera...snacka om tur direkt. Om det är någon som vet när Ikea sålde dessa sockerströare som då kostade 7,50 skriv gärna till mig och berätta. En fin kväll till er / Anna

10 kommentarer:

Melody and M.E sa...

Jag har inte haft någon sådan där sockerströare, men någon annat med det mönstret, men minns inte vad.
Kan det ha varit i slutet av 70-talet den serien fanns på Ikea?
Kram M.E

CreandoPhoto sa...

Jag har en vän som är precis som du, som har en blick för fynden. Hon går in på loppisar och bara stövlar fram till rätt ställe i lokalen. Själv älskar jag också loppis men är mer flackande och kanske lite för stressad för att ha lyckan med mig varje gång :)

Vardag och flärd sa...

Ja, du har loppisnäsa!
Ser att du har Mia Öhrns bok, tror att vi snart får se ett inlägg om henne här i bloggvärlden.
Kramar Eva

Julia sa...

Que bonito trabajo .Me encanta tu bloc ha sido un placer visitarlo, te invito a mi blog, y si te gusta espero que te hagas seguidora.
Elracodeldetall.blogspot.com

Signes sammensurium sa...

Ja, det gjelder å ha øynene med seg, jeg har et helt kartotek i hodet med saker jeg ser etter, da ser jeg med en gang skatten er der! Super hylle du fant i høst!
Fin ny uke til deg!
Klem fra Signe.

Mittgodastefinaste sa...

Jag är också ganska bra utrustad med loppisnäsa och åker heller aldrig förbi någon loppis utan att stanna. Något man har lärt sig är ju att det går ganska många dåliga på en bra loppis! Men jag har inte kommit dithän att jag slutat leta efter en specifik sak. Känner så väl igen det där mönstret på sockerströaren, hade aldrig trott att det skulle vara Ikea! Den är underbart söt! Jag lämnade kvar ett underbart gammalt madrasstyg på en loppis i söndags, grämer mig. Det var i en perfekt blå ton!

Kram Jenny

Emilia sa...

Jättefin burk! Inte nog med att du fyndar så mkt snyggt - du tar du ju mkt snygga bilder på fynden!

Tidevarf sa...

Ja den sockerströaren är riktigt somrig.

Hoppas solen skiner på dig.
Kram
Anneli

Anonym sa...

Åh...En sådan där liknande plåtburk har jag efter min söta Farmor - hon hade nonstop i den hihi
Loppisar är riktigt skojsiga & sockerströaren sååå söt /Kram

G:a Affären sa...

Jag är säker på att du har tränat upp den där svepande blicken när du är på loppis. Du vet när ögonen inte registrerar förrän de fastnar på just det där du inte visste att du letat!
Sockerströaren är så fin och jag gillar formen, hoppas du får reda på hur gammal den är!

Kramar
Cia