30 september 2013

Solen skickade in små härliga...

Idag var det en sån där dag när solen skickade in små härliga solstrålar. Ni vet att våra husdjur är mästare på att hitta en varm solplätt inomhus för att sen ligga och sola där tills den flyttar på sig och dem med solplätten. Jag har också provat, fast då låg jag på soffan och det värmde så gott, ett tips till frusna själar...

Fram kommer en virkad duk...

Bästa vädret och jag far omkring och försöker få något vettigt gjort. Städar och plockar på säkert 4 platser samtidigt. Tvättar och hänger ut tvätt, man får passa på medans det fortfarande torkar ute. Fram kommer en virkad duk från secondhand som jag färgat svart...det blir säkert bra till slut. 

29 september 2013

Vi värmer upp huset...




Jag vill visa en av mina favoriter i detta hus och det har jag många. Det är vår gamla gjutjärnskamin en Husqvarna. Vi värmer upp huset med ved och har vedpanna och tankar i källaren. Kaminen har räddat oss vid de stora stormarna och vid andra strömavbrott. När stormen Gudrun drog fram blev vi av med el och vatten i nästan 14 dagar. Då fick vi värme från kaminen. Det går att lyfta av överdelen och då fungerar det som en kokplatta för vattenvärmning och lättare matlagning. Så den är värd att putsa på...

Sitter gärna ute i solen ett tag till...

Än är det inte slut, något varmt under rumpan, så sitter jag gärna ute i solen ett tag till. Det märks tydligt att mörkret smyger sig på och kvällarna blir kortare. Lite frostiga mornar och djuren i skogen börjar röra på sig. Nu får man se upp, för det syns mer och mer rådjur som ska ta sig över vägarna.

28 september 2013

Lite kvar av sommaren...

Jag behåller kvar lite av sommaren med ett broderi från secondhand. Tanken är att det ska infogas i något annat material, men först får det ligga och mogna till. Det blir säkert inget projekt nu i höst.

Det är likadant varje höst...

Det är likadant varje höst...nästa år ska jag inte dra ihop så mycket blommor och krukor. Märkligt att jag glömmer bort vad jag sagt, ja så låter det när jag städar upp efter sommaren. Lyfter och släpar, kastar och sparar. Det blir inte så mycket i höstväg, ljung och kål räcker gott. Tiden mellan höst och vinter är ju inte så lång och min bästa utefixartid är till advent... Ooops det skulle jag ju inte skriva ännu.

27 september 2013

Bleckplåt och linne...

Bleckplåt och linne får samsas och det gör de ganska bra. När jag är på loppis och secondhand så har jag alltid ett öga på span efter gamla rejäla handdukar. Jag tycker både material och monogram är extra speciella.

Byta ut kofta...

Nu blir det till att skifta från sommar till lite kyligare höst. Byta ut kofta och gympaskor mot varmare kläder. Det var flera minusgrader här i morse och nu en solig och skön höstdag.

26 september 2013

Ett gäng med mini pumpor...

Det behöver inte vara så märkvärdigt och det kan vara nästan gratis också. Ett gäng med mini pumpor får dekorera bordet och vips fick jag lite höstfint...

Lila nyanser...

Lila nyanser i bruna påsar. Nu är det mycket orange, gult, rött och brunt i naturen och då bryter jag av med lila...ja det var inte mycket annat att välja på där jag handlade. Det blir ljung och prydnadskål som får samsas, men först blir det kaffe...

25 september 2013

De underbaraste bilder och klänningsmönster...

Två japanska böcker med de underbaraste bilder och klänningsmönster. Jag har inte haft något tyg som känns okey att sy upp i, men innan dag så stannade jag till på Röda korset i en annan stad och fann flera retro påslakan i jättefin kvalité. Det kan hända att det blir någon klänning utav dem. Jag gillar verkligen det här med återbruk.

Vi fortsätter...

Vi fortsätter och njuter av det fina höstvädret. Visserligen tog jag på mig vantar på promenaden och jag hörde att det fick användas isskrapor i morse.

24 september 2013

Nu får man börja hösta in sig...

Nu måste jag släppa taget på sommaren och börja hösta in mig...mer kuddar, kanske ett täcke i soffan, fram med ljus och lite nya blommor, ja så får det bli. Jag skickar oxå med recept på den mäktiga äppelkakan, håll i er för nu kommer det direkt från huvudet...

Pajdeg
150 gram smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Smält smör och socker. Blanda v.mjöl+bakpulver i kastrullen och rör om till en deg. Tryck ut i en pajform, jag smörjer ej formen.
Skala och skiva äpplen tunt, vänd dem i socker och kanel.
Lägg äpplen jämt fördelat ovanpå den uttryckta pajdegen.
 Vispa ihop en äggstanning av 3 ägg och 3 dl gräddmjölk, slå den över och grädda i 175 g i ca 30- 35 min.
 Pudra kakan med florsocker när den svalnat av lite.
Servera med vaniljsås

TREVLIG KVÄLL.

23 september 2013

Det ska bli vantar...

Efter en heldag på kursgård med spännande innehåll och god mat. 
Nu blir det soffhäng med stickning, det ska bli vantar och jag har inte bestämt om det ska till någon mer färg än rött. 

For omkring som om de fått extra energi...

Lite av helgen som gick...varför försvinner helgerna bara iväg så där snabbt. Lördagen bjöd på ett riktigt uteväder med härliga promenader. Hundarna for omkring som om de hade fått extra energi och på vägen hem hängde deras tungor nästan ner i marken.

22 september 2013

Nu kan man verkligen frossa...

Nu kan man verkligen frossa i frukt. Jag bakade äppelkaka till fikat och nu klurar jag på att veckan som kommer får gå i äpplens tecken...äppelmos, äpplen i maten mm.mm...ser ni tvillingäpplet, det vill man liksom inte sära på.

Sen blir det någon form av bakning...

Förmiddagen har innehållet några loppisar och jag kom tomhänt hem, det är inte ofta det händer. Nu ska jag ta hand om frukten ute, sen blir det någon form av bakning med äpplen eller päron.

21 september 2013

De kan användas till det mesta...

Det har varit en trevlig dag, inte så mycket sol men ändå skönt höstväder. Lite lagom slött med sakta promenader och ett kalas har vi hunnit med. Något som jag har extra förkärlek till så är det gamla glasburkar. De kan användas till det mesta och hittas på loppisar och secondhand. En trevlig kväll till er.

20 september 2013

Sol och äppelplockning...

Vilken dag...hela eftermiddagen har vi ägnat åt promenad och sen lite äppelplockning. Det har verkligen varit en skön dag. Det där med middag struntade vi i och istället blev det hämtpizza...inte illa. Miss Inga satt i solen i stolen...

Det är ganska lätt...

Jag vet inte om det är bra eller dåligt att ha små gömmor. Det är ganska lätt att ställa undan saker så där bakom en dörr. Här bakom dörren till sovrummet är ett sånt ställe. Det är tavlor från mina secondhands besök...och det finns fler.