30 juni 2013

Nu håller vi kväll...

Nu håller vi kväll, sörplar kaffe och intar soffläge. Oj oj vad ska man säga om dagens väder, vi har iallafall lyckats pricka in regnet var vi än har befunnit oss denna dagen.

Det går inte att missa...

Det går inte att missa en loppis, när man är ute och kör. Fast det blir en klämd tumme på köpet, så är det värt det.
En svart pinnstol med hög rygg, fick tryckas in i bilen. Den vanliga pinnstolen är från en tidigare loppis och ommålad svart. Det var även en större spegel från samma ställe som också trycktes in i bilen. Sen var det rätt fullt, men mannen tyckte gott att här finns plats för mer ;) Jag ska tillägga att min bil är inte speciellt rymlig därbak. 

29 juni 2013

Varning, nu blir det dammigt...

Varning, nu blir det ett DAMMIGT inlägg.
I vår källare där finns det grejer, gamla skridskor både dam och herr.
Det är inte jag som samlar på dessa vintersaker. Det är min man och det är allt från hjälmar, klubbor och gamla skridskor.
Så länge grejerna finns i källaren och samlar damm, så är allt lugnt. När vi är på loppisrunda så är det sånt mannen letar efter.

Vad blir det för väder idag...

Vad blir det för väder idag, ja det blir blandat regn och sol. Men just nu mest regn, så det får bli lite blandade sysslor idag. Först ut, promenad och sen kan det hända att det blir lite bullbak.

28 juni 2013

Att få fart på...

Jag har kommit över så fina mattrasor på secondhand denna veckan. Nu ska jag först dricka lite kvällskaffe och sen ska jag få fart på virknålen. Ni får ha en trevlig kväll.

En liten tripp till Öland...

Lite bilder från vår lilla tripp till Öland. Denna gången var vi på den södra delen av Öland. På den södra udden finns Långe Jan och det är väl värt ett besök.

27 juni 2013

Min retro symaskin...

Jag måste ju visa min senaste symaskin och det var kärlek vid första ögonkastet. Ni ser ju själva, färgen och den blommiga väskan.
Jag köpte den på secondhand och det var åtskilliga hundralappar som jag betalade. Men ibland så är det liksom meningen och den fungerar. Nu kommer det ju inte vara så att jag ska sy med den. Jag ska ställa den på en bra plats och klappa på den ofta.

Smått och torrt...

Jag måste bara tipsa om de här goda skorporna. Så goda att det är svårt att sluta äta av dem. Passar lika bra till Te som kaffe. Synd att burken är av plast, den hade gjort sig bättre i plåt.

26 juni 2013

Söta, vackra och lite som sammet...

Persikor är söta och goda...
Persikor är vackra att titta på...
När jag har en persika i handen, så känns det lite som sammet...

Nu är jag klar...

Nu är jag klar med hyllfixet. Lite konstigt av mig att låta något som är så fult stå framme, jo just det, den gula kannan. Kannan är superbra till sommarens buketter, så därför får den en bra plats och nog har den sin charm.

25 juni 2013

Det ska vara tillgängligt...

Sommarfixat på hyllorna i köket. Jag gillar när saker är tillgängliga, helst i köket. Saker som man lätt kan komma åt, utan att behöva rota runt i skåpen och ändå inte hitta det man letar efter.

Så länge varade det...

Det känns som det ska bli en underbar sommardag, så nu har det varit full fart så att vi kommer ut ur huset fort. Man vill ju verkligen njuta av ledigheten. Ha en skön dag vänner...Så länge varade det hoppet, nu kom precis grannen och sa att hon hört på nyheterna att det skulle bli väldigt mycket regn här idag. Ja då får vi väl köra ifrån regnet  :)

24 juni 2013

Min fara iväg väska...

Nu har jag sytt...min fara iväg väska. En större väska med många fack och en vadderad innepåse till kameran, som jag fäster med fastsydda kardborreband. Tyget kommer från Ikea och de övriga tillbehören som dragkedjor och skärpspänne är köpta på secondhand. Så den första invigningen blir till Öland om nån dag.

Det blir nog så...

Det blir nog så...en runda ner till sjön. Ett inramat vykort från -01 och lilla Inga.

23 juni 2013

Inte idag, men igår...

Loppisturen idag var inget att hurra för. Jag har aldrig haft något flyt att hitta sånt jag letar efter. Nej, det ska vara som igår en snabb runda på tio minuter och ut ur affären med fyra tavlor, för knappt några pengar alls. Så nu är det skiftbyte på tavelhyllorna. Jag klädde av de från ramarna och fick lite färgtoner från sydligare breddgrader.

Idag blir det loppis...

Jag och dotter min ska ta en runda och kolla om vi hittar några loppisar idag. Jag brukar inte vara på jakt efter något speciellt, men idag ska jag leta efter en pall. En praktisk och bra möbel. Nu har jag haft flera stycken, men plötsligt så har det antalet minskat. Det är alltid någon som gillar och bär med sig hem.

22 juni 2013

Lite från igår...

Jag bjuder på några bilder från igår. Sill och potatis, ett blomsterbud och ett gäng dalahästar.

21 juni 2013

Så mycket man orkar...

Då har vi proppat i oss både jordgubbar, glass och vispad grädde. 

Trevlig midsommar...

Jag önskar er en trevlig midsommarafton.

20 juni 2013

Med eller utan...

Med eller utan kudde på stolen, ja ska man som hund sitta på stolen så får det inte plats någon kudde. Lite tjuvtricks kommer de på ibland...de små. Här är det riktig sommarvärme och en underbar kväll.

Att ändra mina planer...

Att ändra mina planer, det är precis vad jag gör. Jag hade tänkt baka bullar och plockade fram jäst. Men efter att vi varit i skogen, så förstår jag att det blir en väldigt varm dag. Vi har blivit lovade 30 grader och då ska man nog göra annat än att baka. Ha en bra dag :)

19 juni 2013

Lite extra trygghet på hyllan...

Ahlberg och Morberg får hänga med hela sommaren. Böcker fulla med inspiration och goda recept. Jag tyckte att de behövde lite extra trygghet där på hyllan.