28 februari 2013

Tallrikar från England...

Tallrikar från England med svart mönster hittade jag på secondhand.  Det är inte ofta man stöter på de svarta och röda tallrikarna. Så när det händer så är det bara att klippa till.

Vårblommor...

Nu...är det för härligt!! Sol hela dagen igår och gympadojjor på, kan det bli en bättre start på våren. Nu...kan man glädjas åt alla dessa härliga vårblommor som kommer fram i butik och på torg :) Jag har fått 2 utmärkelser, av  Maria och Johanna jag tackar,niger,bockar och blir jätteglad. Jag skickar vidare till alla ni, rara och duktiga där ute med ett fång vårblommor.

27 februari 2013

Saker som är bra att ha...

Lite från hallen uppe och där är det rätt så rörigt. Gamla målade stolar  och annat som kan vara bra att ha :)

Stor sol...

Äntligen kom den stora solen fram. Nu blir jag så sugen på att sätta mig ute med lite fika.

Gröna nyanser...

Grönt, ja grönt det är vad jag vill ha nu. Men det dröjer nog lite till innan vi får se det börja grönska. Tills dess får det bli gröna nyanser i trasor.

26 februari 2013

Gamla lampskärmar...

Gamla lampskärmar i gult och guld. Lampskärmar ska man ha på en lampfot, men jag har mina i soffan och där får de stanna ett tag till.

Lite från köket...

Gamla och nya koppar samsas på hyllan. Jag tycker om att blanda runt porslinet och nu blir det extra färgglatt :)

Blandat med vårlängtan...

Bilder med längtan efter sol och vår. Jag ska blanda till ett bak och sen hoppas jag att solen tittar fram på promenaden. Men först fram med ägg och sen på med mössan.

25 februari 2013

Lök och blomsterlök...

Lite köksbilder i form av lök. Ett gäng påskliljor och lite krokus fick följa med hem från butiken.

Runda mjuka trähandtag...

Ibland kan jag bli så trött på mig själv, hur kunde jag vela med den här välgjorda och underbara väska. Perfekt som gå bort väska för stick eller virkningsprojekt. Jag gillar de stora runda trähandtagen som ligger så fint i handen. Ja, varför inte som en väska för baddräkten, på väg ner till sjön en sommarkväll. Jag hittade den på secondhand och den är som ny.

24 februari 2013

Att baka eller riva ut...

Om man inte har lust eller ork att baka, så kan det ju räcka med att glo på fina bilder och det är just vad jag gör. Hur enkelt som helst, riva ut lite fina bilder från någon tidning och smälla upp dem på en bit av väggen. 

Kudde i sammet...

Kudde i svart sammet och ett gammalt broderi från en tavla. Jag har satt fast tofsar i ullgarn, lätt att plocka bort vid tvätt. Öppningen är mitt bak och där har jag sytt fast kardborreband. Eftersom tyget är ganska tjockt så passade det bra.

23 februari 2013

Sammet och broderi...

Min tanke var att jag skulle göra en kudde i orange tyg. Men nu sitter jag här och gör en i svart sammet och med ett gammalt broderi. Så jag fortsätter med detta och återkommer med färdigt resultat. Ha en trevlig lördagskväll :)

Röda äpplen...

Röda äpplen, tallrikar i rött och broderi i rött som kopplas samman i en bild.  Nu ska jag arbeta med färgen orange och kanske kan det bli något som blir klart idag.

Nya plåtburkar...

Kan ni tänka er att det hamnat nya plåtburkar här hos mig. Ja sånt händer ibland, kunde inte motstå dessa från den lokala affären...ja den ligger ca.3 mil härifrån :) Men nu ska det bli ordning bland knappar och annat. Det blir alltid lite roligare att fixa ordning bland prylarna, när man kan se vad burkar och lådor innehåller.

22 februari 2013

Kaka och kvarnar...

Att jag har en förkärlek till gamla mandelkvarnar, det har ni inte undkommit :) Jag har hittat de på loppis och det har tagit ganska lång tid att få ihop en liten samling. De mandelkvarnar som jag oftast stöter på är de som är creamfärgade.

Ull som går att forma...

Ullgarn, band eller rep, ja vad kan det vara och med ståltråd i. Jag blev iallafall lite nyfiken så jag köpte på mig ett par stycken. Ihop med virkade stjärnor...nja får se om jag kommer på något. Kanske forma till figurer, runt något,till mobiler eller små ting att fästa på väskor. Ja direkt satte det fart på en lite svårstartad dam idag. Jag har köpt ullgarnet i en lokal affär som det bara finns en av. Men finns säkert i alla handarbetsaffärer och hobbyaffärer. 

21 februari 2013

Lite kvällsgöra...

Lite kvällsgöra...kan ju vara att virka sittdynor eller något annat av mattrasor och färgglatt blir det...kan jag lova :)

Äpplen och gamla bakformar...

Baka...ja det kan ju leda till inspiration. Äpplen, gamla fina bakformar och några färgglada tallrikar.

En röd skål...

Det var rätt längesen som jag hittade den röda skålen på loppis. Men den kommer fram då och då. Vasen är en West Germany, jag har flera av det märket. Jag hittar de på secondhand oftast för en billig peng.

20 februari 2013

En hög kuddar...

En hög kuddar av bolster tyg och gamla broderi. 

Väskor och kuddar...

Ja...man blir lurad av vädergubben, igår vräkte det ner snö och då blir det på med mössan igen. Så idag får det bli ett soligt inlägg med lite gult. Blandade små resväskor och kuddar sydda av Ikeatyg.

19 februari 2013

Frukt, bär och Cheesecake

Frukt, bär och Cheesecake får avsluta kvällen. Ja... sen kan man ju säga hej hej vinterland igen.... :)

Ett rött skrin...

Ett rött skrin att fylla med trådrullar lite annat smått. Lite lagom stort att flytta runt på.