16 oktober 2013

Älgar och jägare...

Lite komiskt...Jag och hundarna går som vanligt ut på promenaden och tänker på att det är älgjakt denna veckan. Det är reflexvästar som gäller och en kortare runda. Vi undviker att gå där de har jakten och vad händer, jo det är ju inte själva älgen man är skraj för utan jägaren som kan vara lite spänd. Nu brukar vi stöta på älg då och då. Har de legat på samma ställe hela natten så känner inte hundarna någon vittring. När vi går tillbaka samma håll så prasslar det till vid stora granen, där har det legat älg innan. Hundarna stannar och spänner upp sig och bara ett par meter ifrån oss reser sig en älg och tittar på oss och sen traskar han iväg. Ja kan man annat än le och tänka på att det är här han gömmer sig för jägaren...Och lite till, jag tackar för alla finfina ord från er och det gläder mig att jag kan inspirera er. Fin dag till er alla.

5 kommentarer:

Kulturtanten och Lilla gummann sa...

Jisses, vad hundar Du har! Jag håller mig helt från skogen dom första dagarna på älgjakten. Men jag hoppas dom skjuter klart fort som bara den. Jag måste ner till gungflyet och plocka mer tranbär...

Madame Edith sa...

Men vad fina bilder! Älskar verkligen den understa, den måste du ju bara förstora upp till en tavla! Den översta är också jättefin!

Kram Madame Edith

Vardag och flärd sa...

Så vackra bilder!
Kramar Eva

Anette sa...

Kan ha sagt det förut hehe!
fint med hundar. :)

Ha det gott!

Maria sa...

Så fint det låter och fin bild. Jag som du är lika rädd för, om inte mer rädd för jägarna. En del av dom är alldeles vilda och galna medan älgarna är resliga och mäktiga djur. Inte ofarliga men sällan farliga. Ha det gott på dina skogspromenader med hundarna.