31 december 2012

En glittrande dag....

Vad passar en sådan dag som denna. Jo, en vacker bok, Mingelmat av systrarna och glänsande glas. Tack för alla besök och ni värmer mitt hjärta ha nu ett Gott Nytt År.

Gamla trådrullar....

Gamla trådrullar är det något speciellt med, rejäla och fina att titta på. Hittade ett gäng på min loppis runda i lördags och snart ska dom blandas upp med de andra som redan finns här någonstans. Tills dess så får dom ligga fint i en skål från Pip porslin.

30 december 2012

Porslin och dimma över isen

Lite mer från loppis rundan igår. Jag gillar den dova gula färgen på porslinet. Gubben och gumman är till att korka igen flaskan, men fastnade för mönstret på dem. Sist men inte minst bild från Iphone på promenaden i eftermiddags. Fast det var grått och mulet väder så blev det vackert när dimman blandas med isen.

Stor och liten

Gamla drickaflaskor är fina till färgerna. Jag kom över den lilla på loppis den rymmer 2 dl och de större rymmer 1 halv liter. Den vita kannan utan handtag och med måttstickan på utsidan kom tomten med. Den får nog bli min mjölkkanna till kaffetåren.

29 december 2012

Det viskas på stan....

Det viskas på stan att semlorna har kommit. Då blir det att man dras med i den jakten, här ska köpas semlor. Men hur ska man kunna trycka i sig en sån, när magen är full av julmat och annat gott. Det kan jag tala om att det är inga problem alls....gott. Kopparna hittade jag på loppis idag och en massa annat fint, som jag visar en annan dag.

Att få igång inspirationen....

När jag försöker få igång lite inspiration till att skapa något, så använder jag mig rätt ofta av det som finns runtomkring. Det kan vara färgburkar och prover på färgnyanser. Men mest är det porslin,böcker och garn. Allt det där finns ju redan hemma. Många gånger så hamnar dessa saker på samma bord och blir kvar ett tag. På så sätt ser jag sammansättningen varje dag och kan då byta ut något. Det kan vara att lägga till en annan färg på garnet eller tillföra en textil.

28 december 2012

Trasmattor i andra hand...

Trasmattor är något som ofta finns på second hand och loppisar.  Oftast ligger de travade på varandra, så man får lägga ner lite tid på att rota och rulla upp dom. Kvaliten och hur fint de är vävda går inte att jämföra med de som säljs på lågprisvaruhusen. Jag hittade denna matta på second hand igår. Jag tvättar dom i maskinen och luktar dom unket så tillsätter jag ättika.

Mattrasor och Franska Ladyn

Nu känns det som julen snart går över till ett nytt år. Jag brukar alltid få sådan fart på inspirationen i Januari,och det är lika kul att plocka bort julen som att ta fram den....men stopp, ja visst inte förren efter trettonhelgen åker julen ut. Jag sätter mig i fåtöljen och virkar sittdynor av mattrasor, det är rätt rogivande. Sen ska jag busa och mysa med Franska Ladyn som har problem med att nå fram till fikat på bordet.

27 december 2012

Från gammalt till nytt...


Mitt hem består av mycket gammalt, men jag gillar att blanda in nytt också. Jag bara tokgillar denna kudde, motivet tilltalar och bollfransen på kanterna är ju så fräsig. Ett textiltryck med en grå baksida. Kudden kommer från Borett.

26 december 2012

Mjuk pepparkaka med extra nejlikor

Annandag jul och snön försvinner bort. Idag har jag bara varit, inte dumt alls. Här har det bakats mjuk pepparkaka med extra nejlikor i smeten, då doftar det så härligt. Sen har vi också hunnit med ett kalas, det blir många träffar i December.

Röda stolar från Röda Korset

Två röda loppisfyndade stolar från Röda Korset.  Jag tror att dom kommer från ett möbelvaruhus i Malmö, men köpt är köpt. Det är mini stolar med en höjd på 15 cm. Jag får se om jag tar bort texten eller låter de vara som dom är. Vad jag vet så kommer stolarna att byta plats ofta.

25 december 2012

Det som hör julen till och den goaste klappen....

Lite av det som hör julen till. Glögg, saffransbullar och Janssons. Den goaste  klappen är den nya frallan Billy. Lite som mini och maxi, 8 veckor och 1,5 år. Det är min dotters hundar och ni förstår ju vad som var populärast på julafton. 




24 december 2012

Snön lyser vit på taken...

Snön
Lyser
Vit

Taken
Endast
Tomten
Är
Vaken
Tipp tapp...Tipp tapp...

23 december 2012

Så här kvällen före...

Nu yr snön omkring ute och det är kvällen före julafton. Tända ljus och lite av  dom sista sysslorna ska göras.

Klappar och rim....

Dan före dan...Julklappar och bakning klart. Först ska jag arbeta färdigt för helgen, innan jag håller jul och då blir det att granen står så grön och grann i stugan. Sen blir det klappar och rim.

22 december 2012

Nyanser av brunt

Nu blir det till att fylla på skålar med nötter och annat gott. Det är också vackert att titta på, nötter och kottar tillsammans, lite som nyanser av brunt.

Klippa till och sen upp på väggen

Klippa till och sen upp på väggen, ja det är inte dumt alls. Lite inspirationsbilder på en vägg i köket. Det kan vara recept, bild efter årstid eller nåt som man gillar att ha i blickfånget hela tiden. Just nu så är det bilder med lite julkänsla, imorgon kan det vara något helt annat.

21 december 2012

Glögg och små röda ljusstakar

Några dagar kvar till julafton och här snöar det för fullt, jag får väl hoppas att det ligger kvar så det blir en vit jul. Senare i kväll blir det glögg och lite paketinslagning. Det behöver inte alltid vara som vanligt, så därför har jag mina små ljusstakar i en glasburk.

20 december 2012

Raggsockor och mjölk

Efter att jag käkat julbord, så håller jag på att törsta ihjäl...Vatten vatten glas efter glas. Nu får det bli fötterna på bordet och mjölk, det blir nog bra. Raggsockorna har min svärmor stickat, hon är världsbäst på att sticka raggisar....Ja hos oss är hon det. Det där med att sticka sockor har aldrig funkat för mig, fattar inte varför vi inte kan komma överens jag och stickorna. Men hur svårt kan det vara, vantar stickar jag så vi nästan drunknar bland dom och det är ju också 5 stickor.

Julkrans och julkort

Liten julkrans på dörren till sovrummet. Julkorten får inte glömmas bort, jag tycker att det är roligare att få kort med brevbäraren. Jag skickar oxå julkort, men inte lika många nu som jag gjorde förr. Det är så lätt att sända iväg ett via mail, facebook och instagram. Men visst är det roligare att ha ett i sin hand och som är handskrivet.

19 december 2012

Pepparkaksgummor....ej ätbara


Stickade pepparkaksgummor från Lagerhaus. Lite annorlunda julpynt, men rätt så klämkäckt .  Dom kan hänga i granen, på nåt skåp, fästas på ett paket eller användas som leksak. Mina dyker upp lite varstans och gummorna kan inte vara säkra på att de kommer fram till nästa jul.