30 november 2012

Hela familjen

Fredagskväll och hela familjen kul ljusstakar samlade. Dessa ljusstakar har blivit lite av en favorit, det har alltid bott någon här och resten är loppade. Nu är det så att dom är lite poppis i nyskick, både som adventstake och singel.

Fredag med hyacinter och stjärnor

Idag får man omge sig med stjärnor ,kransar och hyacinter. Så det måste bli en härlig dag med mycket adventspyssel. Färgen denna fredag kommer nog att toppas av polkagrisrandigt. Så mina vänner ha en trevlig fredag och glöm inte bort att sitta ner en stund, men lite god fika.

29 november 2012

Lite vinter

Bruna,gröna och orange färger ger vinter stämning idag. Den första pudersnön kom och det blev lite kallare. Sharon frukten är en härlig färg ihop med kottar i olika storlekar. Kaffefaten BERSÅ av Stig Lindberg är lite lättare att hitta på loppis, det är nog så att kopparna går sönder först.

Gammal eller ny fot

De sista åren precis innan det är dags att ta in granen. Så har jag tänkt att jag skulle köpa mig en ny julgransfot. Det finns röda och svarta som är så snygga, men då blir jag lite snål och sen är det väldigt kort tid man använder julgransfoten. Men så händer det, mitt i sommaren och när man minst anar det. Jag är på loppis och som vanligt tittar jag mer under bordet än på. Så där är den min röda julgransfot....det blev en billig och bra affär.

28 november 2012

Julpapper och julklappar

I kväll ska jag slå in ett par julklappar. När barnen var små så fick man göra sånt på natten. Sen gömde jag dom på alla möjliga ställen. Sen kom jag inte ihåg vad jag slagit in och alltid hittade jag någon som jag glömt vad jag gömt, långt...långt efteråt. Nu ska jag fixa kaffe först.

Att skaka runt snön

Alla minns vi snökulan. Att skaka runt snön och titta på miniatyrerna. Alla barn brukar vilja ha en, dom finns med olika storlekar och innehåll. Jag har en egen som brukar komma fram till jul och jag kan liksom inte låta bli och skaka om den.

26 november 2012

På linneskåpet och stjärnor på rad

När jag plockar bland mina advent och julsaker eller jag ska säga så här istället, när jag letar efter något som jag aldrig minns vad jag lagt. Då åker en del saker fram som hamnar lite i skymundan för att senare få en bättre plats. Precis så var det för dessa jultavlor, hyss upp på linneskåpet ihop med andra saker. Nu gillar jag ju när det blir bra när man bara släpper det nånstans, så får det bli. Tavlorna har jag själv sytt för rätt längesen, så jag loppar inte allt. Sen blir det ju extra mysigt med slingan med en massa små stjärnor, trädda på en Ledbelysning.

Stickade apelsiner

Stickade apelsiner från Lagerhaus som varar länge. Jag köpte dem förra året och dom finns med i sortimentet nu oxå. En rolig färgklick som funkar både här och där.

25 november 2012

Julkudde med Carl Larsson motiv

Julkudde med Carl Larsson motiv. Broderi köpt på second hand och är sydd  tillsammans med madrasstyg. Broderiet är efter motiv av Carl Larssons, Brita med ljus och äpplen, även kallad Brita som Idun, 1900. Akvarellen har gjorts som omslagsbild för tidningen Iduns julnummer.

24 november 2012

Nigella i mitt kök

Nu har jag julat till det på tallrikshyllan i köket. Jag har sagt det innan, att Nigellas julbok är min absoluta favorit och då får hon bästa platsen. Det är så med saker jag gillar extra mycket dom ska vara synliga. Det är likadant med mina mandelkvarnar, som är som konstverk och det är metalldelen som jag fastnar för med sina mönster och krummelurer. Det har tagit mig rätt lång tid att finna dom och alla har sin historia.

23 november 2012

Att skapa nya kuddar

Jag plockade fram min korg med lite blandade textilier, ska skapa mig någon ny kudde i helgen. Där finns bolstertyg, vävda tyger, dukar  vävda i trasor och lite nya tyger. Jag har några gamla broderier med vintermotiv, som jag ska fälla in i tyget. Så ha en trevlig kväll, jag återkommer med det färdiga resultatet. Go kväll....

Lite julinspiration och en bukett

En liten gran som hamnat i vatten blir lite lagom juligt så här veckan före advent. Blommor...Blommor blir man verkligen på topp av, dom sprider glädje,det blir ombonat, dom luktar gott och är vackra att titta på.

22 november 2012

Guldkoppar och en röd ram

En vanlig kväll när middag och disk är fixat, så är det skönt och koppla av med en kopp kaffe. Jag tycker att man kan lyxa till det ibland med guldkoppar, är det extra gott med kaffe. Carl Larsson tavlan har blivit lite dubbel på ett konstigt sätt, jag har satt en extra ram över, då blir det genast nåt nytt och lite juligt.

Lite Julinspiration

Lite advent känsla får man med apelsiner och nejlikor. En härlig doft som sprider sig i huset och det luktar jul. Den lilla vita trägranen fick följa med hem från plantskolan. Jag tycker den har nåt enkelt över sig och ser inte så arbetad ut, så nu luktar det både julapelsiner och lite gran här.

21 november 2012

Gamla bakformar

Jag plockade fram mina gamla bakformar, spritsar och lite annat. Det mesta kan man hitta på second hand. Det är bra att ha många formar till musslor, det blir lite lättare när man bakar och baka mandelmusslor på smör är heligt här till jul.

Ett litet skåp

Jag har ett litet skåp i köket som får nya gäster ibland. Nu blev det lite vintertema med muggar,plåtburkar, böcker och dalahästar. Ni får hålla tillgodo med den ena sidan idag, för nu måste jag rusa iväg på andra äventyr. Den andra sidan av skåpet kommer en annan dag. Sen vill jag tacka er för att ni tar tid och hälsar på här hos mig och tack för fin fina kommentarer.

20 november 2012

Ibland får man saker över

Ibland får man saker över. Jag köpte drickaflaskor med träbehållare, men var bara ute efter flaskorna. Jag hade ställt undan träbehållarna, för att sen göra mig av med dom på nåt sätt. Nu är jag glad att dom blev kvar, funkar utmärkt till att ha små granar i. Så ni som har flaskbehållare som ligger och skräpar nånstans, prova att ha dom som dekoration ute, med gran eller granris i.

19 november 2012

Sytt kuddar av tyg köpt på second hand

Idag har jag sytt kuddar som kommer fram till advent. Jag har köpt det randiga bolstertyget på second hand. Likaså det rödmönstrade, det var en stor duk som jag klippte sönder. Jag brukar leta bland dukar och gardiner efter fina tyger som kan återskapas till något annat.

Från höst till vinter

Idag ska jag skifta från höst till vinter. Kuddar med höstmotiv ska ersättas med vintermotiv och det får bli lite juligt över dom. Jag använder gamla broderier som jag köpt på second hand. Strykbrädan har bott här länge och är omklädd med linnetyg.

18 november 2012

Ändra efter årstid

Nu har jag ändrat efter årstid bland mina böcker. Jag gillar att ha böcker framme i köket, då är det lätt att kunna få lite inspiration när man är nära. Systrarna Eisenmans böcker varierar jag som årstidsböcker. Jag tycker särskilt mycket om deras framsidor, sen har dom helt underbara recept och bilder. Vinterns söta en riktigt härlig vinterbild. Mingelmat som övergång till nyår. Två systrars söta  170 frestelser från the cookbook cafe, vår och höstbok. Sommarens söta 180 recept för soliga och regniga dagar.

Julgranar

Julgranar inne och ute. Dessa granar i trä har jag hittat på loppis för en tia stycket. Dom dyker alltid upp när julsakerna åker fram och är lite osynliga om man inte är på jakt efter dom. Jag har inte tittat åt eller på dom innan. Det är först nu som jag fastnat och tycker att det blir lite roligt att dekorera med dessa granar som ger lite liv på ett annat sätt.